Iman Vellani és a Ms. Marvel (kép: Disney+)

Iman Vellani és a Ms. Marvel – A legújabb (Marvel) hős

2023.07.03.Kulturális 3,2 perc olvasási idő639 szó

Iman Vellani kanadai színésznő, aki a Disney+ Ms. Marvel-jeként vált híressé még 2022-ben. Bár Pakisztánban született, egy éves korában a szüleivel Kanadába költözött, majd muszlimként nevelkedett.

Érettségi után szinte azonnal a Torontói Nemzetközi Fesztiválon találta magát, nem csoda, hiszen már a középiskola utolsó évében szerepet kapott a már említett Ms. Marvelben, majd jelentkezett az Ontario Egyetemre, ahol művészetet és médiát tanult.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy honnan indult Iman Vellani, valamint kitérünk arra, hogy milyen Marvel alkotásokban láthatjuk a jövőben.

Iman Vellani élete

Iman Vellani 2002. augusztus 12-én látta meg a napvilágot Pakisztánban, de alig lett egy éves, a szüleivel Kanadába költözött, ami teljesen megváltoztatta a család életét. A lányt muszlimnak nevelték, de ez sem akadályozta meg abban, hogy sikeresen leérettségizzen és még a középiskola utolsó évében szerepet kapjon a Disney+ Ms. Marvel minisorozatában.

2020 szeptemberében derült ki, hogy Vellanit kiválasztották a Marvel Univerzum szuperhősének, így ő alakíthatta Kamala Khant a Ms. Marvel televíziós minisorozatban. A színésznő nagynénje küldte el számára a felhívást, amely végül ahhoz vezetett, hogy felkérték meghallgatásra Los Angelesben, végül két képernyőteszt után ki is választották a szerepre.

Vellani amúgy is hatalmas Marvel rajongó, így örömmel vállalta a szerepet, amely meghozta számára a világhírt. A premierre a Disney+ streaming szolgáltató platformján került sor 2022. június 8-án.

A színésznő alakítása sok dicséretet kapott, hiszen Vellani ragyogott a szerepében, szinte teljes mértékben hozta a karakter szellemiségét, így a rendező elárulta, hogy nem is találhattak volna nála jobb személyt. A miniszéria július 13-án ért véget és összesen hat rész készült belőle.

Iman Vellani és a Ms. Marvel (kép: Disney+)

Iman Vellani és a Ms. Marvel (kép: Disney+)

Ez azonban nem minden, hiszen a sikerre való tekintettel Vellani karaktere visszatér többek között két további Bosszúállók alkotásban. Idén feltűnik a The Marvels című filmben, amely a 2019-es Marvel kapitány folytatása, egyben a Ms. Marvel folytatása is.

Mi várható a folytatásban?

Két új Marvel mozi várható 2026-ban és 2027-ben. Az egyik a Kang-dinasztia, amelyben szintén feltűnik Kamala Khan, akit ismét Iman Vellani alakít majd, de a szuperhős nem marad ki a Titkos háborúból sem. A két moziról 2022 júliusában tudtunk meg többet. A San Diego-i Comic Con-on elárulták, hogy bár a sztorit még nem osztják meg velünk, de egy biztos, hogy nagy filmekről van szó, amelyekben hatalmas szereplőgárdát vonultatnak majd fel.

Ami a Kang-dinasztiát illeti, kiderült, hogy Iman mellett Liu is visszatér majd a folytatásban. Shang-Chi egy erős új játékos az MCU-ban, akihez csatlakozik a már említett Ms. Marvel, America Chavez és persze Marvel kapitány sem maradhat ki. Valószínűleg mindkét Hulk és Amerika kapitány is látható lesz a 2026-os alkotásban.

Ezek azonban csak apró információk, hiszen az Amerikában zajló írói sztrájk miatt egyelőre semmi sem biztos, a filmek premier dátumát is csúsztatták, hiszen eredetileg 2025-ben debütáltak volna.