Avengers: The Kang Dynasty (Bosszúállók: A Kang-dinasztia)

Avengers: The Kang Dynasty (Bosszúállók: A Kang-dinasztia), Trailer, Bemutató

2023.07.03.Kulturális 3,1 perc olvasási idő615 szó

A tavalyi Comic Con rendezvényen a Marvel egy nagyszabású tervet vázolt fel a Filmes Univerzummal kapcsolatban, amelyben előrevetítették az 5. és a 6. fázist. Több bejelentés érkezett akkor, miközben kiderült, hogy ki fogja rendezni az egyik legnagyobb készülő filmet, a Bosszúállók: A Kang-dinasztiát.

Destin Daniel Cretton lett a szerencsés, aki rendezői székbe ülhet, hogy 2026. májusában a mozikba kerülhessen az új Avengers alkotás.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit tudni róla eddig és mi várható a jövőben.

A Bosszúállók sikerei és jövője

Az eddigi népszerűségre való tekintettel két év múlva érkezik a következő Bosszúállók-film, amely a korábbi híresztelések szerint 2025. május 2-án került volna bemutatásra, majd még ebben az évben novemberben érkezett volna a Bosszúállók: A titkos háború is, amellyel a Marvel lezárja a Filmes Univerzum 6. fázisát.

Ami azonban biztos, hogy Destin Daniel Cretton azóta a Marvel kreatív csapatának egyik fontos tagjává vált, miután Simu Liu hősét bemutatta a Marvel filmekben. A Shang-Chi folytatásán jelenleg is dolgoznak, ami nagy valószínűséggel a 6. fázis egyik üres helyét tölti majd be.

A Kang-dinasztia

Februárban a Bosszúállók írója megerősítette, hogy Namor, azaz Torpedó visszatér a folytatásban. A Fekete Párduc 2. főellensége ismét látható lesz, ami már nagyon izgalmasan hangzik. Tenoch Huerta karaktere a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! alkotásban debütált Namorként, a lezárás azonban nyitva maradt, így a karakter bármikor lehetősége van visszatérni. A lehetőséggel pedig élnek is, hiszen a következő nagy filmnél ezt fogják kihasználni.

A forgatókönyvíró megerősítette azt is, hogy nagy tervei vannak Namorral a folytatásban. Jeff Loveness korábban A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című film történetében játszott nagy szerepet, most pedig az új Bosszúállók filmen dolgozik. Elmondása szerint nagyon izgatott, hogy megírja az új sztorit, majd hozzátette, hogy sokat vár a jövőbeli munkától.

Nem véletlen, hogy a Bosszúállók: A Kang-dinasztia az MCU egyik, ha nem legvártabb mozija, de még így is sokan aggódnak a forgatókönyvíró legutóbbi munkája miatt. A történettel kapcsolatban viszont szinte semmit sem árultak el, de a pletykák szerint az időutazó gonosztevő Kang, a Hódító kapja majd a főszerepet, ahogy Thanos a Végtelen háború egyik fő karaktere is lesz. Ami még biztos, hogy az alkotást a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája rendezője, Deston Daniel Cretton forgatja le.

A jelenlegi tervek szerint 2026. májusáig kell várnunk rá, azonban kérdéses, hogy a mostani írói sztrájk miatt milyen és mennyi késésre számíthatunk a mozikkal kapcsolatban. A Marvel Studio eredeti tervei alapján a két Bosszúállók-film egymás után, lehetőleg 2025-ben mutatták volna be, azonban most úgy tűnik, hogy 2026. májusa előtt nem láthatjuk a Kang dinasztiát.

A szereplők közül pedig ismét viszontláthatjuk Jonathan Majorst, Hailee Steinfeldet, valamint Iman Vellanit és Kathryn Newtont egyaránt.