Avengers: Secret Wars (Bosszúállók: Titkos háború)

Avengers: Secret Wars (Bosszúállók: Titkos háború), Trailer, Bemutató

2023.07.03.Kulturális 3,3 perc olvasási idő664 szó

A legtöbb filmes szereti az utolsó pillanatig titokban tartani a dolgokat. Nincs ez másként az Avengers: Secret Wars alkotással sem, hiszen a 2027-ben premierező moziról még csak az idei San Diegó-i Comic-Conon meséltek először. Kevin Feige elárulta az 5. fázist, sőt, betekintést engedett a hatodikba.

Az utóbbit 2025-ben nyitják meg a Fantasztikus Négyessel, majd a Bosszúállók: Titkos háborúval zárják le 2027-ben.

Ebben a cikkben utóbbi filmről írunk részletesebben.

Az Avengers világa

A képregény alapján készült mozi kapcsán jól tudjuk, hogy ez lesz a Marvel egyik, ha nem a legnagyobb szuperhősfilmje, bőven megelőzve ezzel a Bosszúállók: Végjáték című sztorit. Bár nagy népszerűségnek örvend, azért biztosan akad, aki most hall először erről, így kiderítettük, hogy mi ez a Secret Wars. Ennek kapcsán fontos megemlíteni, hogy két különböző, azonban pár részben kapcsolódó Marvel történet létezik ezzel a címmel. Az eredeti széria 1984 és 1985 között került levetítésre, amihez a Mattel még egy játékfigurát is kiadott.

Ez a sztori Beyonder hősökkel és gonosztevőkkel zárt össze a távoli Battleworld bolygón. A földlakó foglyok kénytelenek voltak harcba szállni, aminek során számtalan szövetség született és bomlott fel. A legkedveltebb mindenképpen Doctor Doom volt, aki teljes mértékben ellopta a showt, cserébe ő vált az egyik legnagyobb fenyegetéssé. Az akkori történetben a karakterek visszatérnek a bolygónkra, de a dolgot nem ússzák meg annyira könnyen. A Titkos háború során Pókember megszerzett egy fekete ruhát, azonban arra nem számított, hogy ezzel együtt egy szimbiótát ölt magára.

Ezzel együtt a Titkos háború az egyik legkelendőbb Marvel történet lett, amiért a kritikusok nem annyira, a rajongók viszont annál inkább odavoltak. Idővel a Marvel visszatért az eseményekhez, a valódi folytatás azonban csak 2015-ben jött el. Bár itt fontos megjegyezni, hogy a két sztori alig kapcsolódik egymáshoz, viszont a karakterek és a koncepció a régi maradt. A képregény írója ezt tartja az Avengers sztorik legjobbjának, nem véletlen, hogy újra elővették azt. A mostani alkotásban a Battleworld megmaradt, sok más viszont cserélődött.

Mit tudunk a 2027-es megjelenésről?

Ahogy említettük, Pókember nagy szerepet kapott a korábbi filmben, amiben nagy ellenfele volt a Venom szimbióta. Az idegen lény, amely azért, hogy túléljen, egy gazdatesttel kötődik össze, aminek hatására fokozott képességekkel lepi meg a használóját. Eredetileg ő is az 1984-es képregények egyikében jelent meg, de úgy tűnik, hogy most ismét visszatérhet, mégpedig a 2027-es Titkos háborúban, hiszen Pókember továbbra is a sztori része, így sok rajongó arra vár, hogy a Tom Holland által megformált karakter ismét a színre lépjen.

Emellé jön, hogy bár nem a Ms. Marvel lett a legnézettebb MCU-sorozat, úgy tűnik, hogy ennek ellenére a karakter szerepet kap a két év múlva bemutatásra kerülő újdonságban. A pakisztáni származású hölgy megformálója Iman Vellani, aki nemcsak epizódszereplője a Marvel univerzumnak, hiszen a Marvel Kapitány mellett úgy tűnik, hogy egy másik alkotás egyik színésze is lesz.