10 dolog, ami vizsgaidőszakban megfordulhat a fejedben

2016.01.10.Gazdaság 1,8 perc olvasási idő349 szó

Hamisíthatatlan tény, hogy vizsgaidőszakban sok mindenen gondolkodik az ember, csak azon nem, hogy ideje végre nekiállni a tanulásnak. Gyakran elég szélsőséges elképzelések is megfogalmazódnak bennünk – bizonyítva határtalan kreativitásunkat –, ezekből gyűjtöttünk most össze tízet.

1. Anatole France is kétszer megbukott az érettségin. Van remény!

2. Minek ez az egész? Úgyis gazdag férjem / feleségem lesz…

3. Otthagyom a sulit, megalapítom a saját menő vállalkozásomat, és egész évben csak utazgatni fogok.

4. Ha ez nem jön össze, még mindig elmehetek énekesnőnek. Elvégre Britney is pléjbekkel, én miért ne tehetném?

5. Jelentkezem egy valóságshowba, és meggazdagszom abból, hogy hülyét csinálok magamból. Az még mindig kevésbé megerőltető, mint bemagolni olyan mondatokat, amelyekben csak a kötőszavakat értem.

6. Tanulás helyett inkább nézek egy részt a kedvenc sorozatomból. Abból is nyerhetek, méghozzá élettapasztalatot, vagy jó flörtszöveget (ami persze elengedhetetlen ahhoz, hogy elcsábítsam azt a bizonyos gazdag férfit / nőt, akinek megengedem, hogy boldoggá tegyen.)

7. Minek az egyetem, a főiskola? Olyan rövid az élet, lássunk világot, stoppoljunk el Amerikába! Még a repülőt is könnyebb leinteni, mint magamévá tenni a hullám-részecske kettősség elméletét.

8. Teljesen felesleges dolgokat kell megtanulnom, amikre semmi szükségem nem lesz majd az életben. Inkább leadom az összes tárgyam, oktatásügyi miniszter leszek, és megreformálom ezt az egész hóbelevancot!

9. Ma már legalább félórát foglalkoztam a holnapi vizsgám anyagával. Megérdemlem, hogy filmezzek egy kicsit. Mondjuk úgy este kilencig. Utána jöhetnek a macskás videók.

10. A neten rendkívül izgalmas posztok vannak. Például ezt a 10 dolog, ami a vizsgaidőszakban megfordulhat a fejedben cikket még nem is olvastam, pedig érdekesen hangzik.